2006/05/09

Indignant

Avui, com en altres ocasions, he anat a consultar exàmens anteriors de les assignatures que faig a la pàgina de la bibliotecnica, des d'un ordinador de la biblioteca de la FME. He trobat, com m'esperava, que els examens més actuals eren, en algunes assignatures, del 2002 i del 2003 (recordo estem a l'any 2006). Jo ja sabia que això era així, però també em pensava que els exàmens més recents estaven en paper a la biblioteca. Aleshores he anat al taulell i li he demanat al bibliotecari que em digués com podia tenir accés als esmentats exàmens.... i aquí ve la sorpresa:

(Diàleg aproximat. D:Domènec, B:Bibliotecari)

D: Perdoni, he vist que els exàmens que hi ha a la pàgina no són recents. Em pot dir on aconseguir els últims?
B: Ja, ja ho sabem.... però és que els demanem i no ens els dónen.... els últims que vam rebre eren molt antics i ja estan escanejats.
D: Així... com funciona això? Com puc aconseguir-los?
B: Nosaltres, després de cada període d'examens, demanem als professors que ens dónin una còpia. Alguns ens la dónen en paper i nosaltres l'escanegem. Altres ens ho envien ja escanejat. Però molts no les envien. Nosaltres reclamem sovint, també a ordenació d'estudis, però cada vegada en rebem només tres o quatre. I els professors estan obligats a enviar-les...
D: Aleshores, què hi puc fer? Em puc queixar d'alguna manera? Perquè d'aquí a dues setmanes tenim exàmens i aquests tant antics no em serveixen per a res. A qui li he de dir?
B: Doncs mira, pots emplenar un formulari de suggeriments explicant el cas, i així nosaltres podem fer més pressió a ordenació d'estudis.


Aleshores he emplenat el formulari (també es pot fer per internet), i he pensat que si això ho fa més gent potser s'aconsegueix que es prenguin una mica més en sèrio això de penjar examens. I és que crec que els estudiants de la FME, en general, no ens queixem mai, ni tant sols quan tenim raó.

En el formulari he suggerit que actualitzin la pàgina després de tots els períodes d'exàmens i per a totes les assignatures. I hi he afegit que la suggeriment-queixa és conseqüència de que per a les assignatures d'Anàlisi Funcional, Equacions Diferencials II i Geometria Diferencial II, els exàmens més recents daten del 2002, 2003 i 2003 respectivament.

Reconec que és mentida que els exàmens antics no em serveixin per a res, però sí que és cert que en algunes assignatures serveixen per a poc, i que dóna molta més confiança fer exàmens recents. Reconec també que no he contrastat enlloc el que m'ha dit el bibliotecari referent a l'obligació dels professors en enviar còpies d'exàmens...... però encara que no estiguéssin obligats, no està de més suggerir que ho facin.

Ara només em queda encoratjar als meus companys i, en general, a tots els estudiants de la FME, que facin el mateix. Amb una mica de sort tindrem exàmens actualitzats per a aquest maig-juny (o juliol).

[Acabo de descobrir que en algun lloc del suggeriment hi he escrit, inoportunament, suggerència en comptes de suggeriment. Friki-friki.]

8 comentaris:

Anònim ha dit...

a mi m'ho han assegurat profes d'aquesta universitat, que és d'obligat compliment això d'enviar examens perquè els estudiants els puguin consultar.
A la pira tots els profes! Salvem els exàmens recents de l'oblit!
(puto gràcia, des de que va pujar al poder veig que s'ha assentat en l'immobilisme més caspós i denigrant)

Anònim ha dit...

Sir Dome,

Suggeriment enviat!!


--el mateix d'abans

Domènec Martín ha dit...

Hola anònim... gràcies per unir-te a la causa... però qui ets?

Anònim ha dit...

MAI hauria pensat que TU no sabessis que "en lloc" s'escriu separat

Domènec Martín ha dit...

No sé si separat es pot escriure, però junt, això és "enlloc" és correcte i apareix al diccionari normatiu de la llengua catalana de l'institut d'estudis catalans.

Pam-i-pipa!

Anònim ha dit...

és que la gràcia de ser anònim és, precisament, ser-ho

Ulisses 101 ha dit...

Dono el meu suport incondicional a tota iniciativa estudiantil en contra de la burocracia institucional, en contra de la passivitat funcionarial i sobretot en contra dels putos profes de mates.
Molt bé per la teva queixa i t'animo a que no dubtis a fer-la arribar a més altes instancies. (Et puc suggerir d'enviar e-mails al dega i els vicedegans, a mi no em va funcionar però va ser molt divertit).

Laura Morera ha dit...

Això també ho haurien de saber els de la Dele, si es que hi ha algú interessat en fer-hi alguna cosa, perque si no, s'haurien d'encarregar ells de portar les copies a la biblio, al menys de les assignatures que fan ells...
En altres temps això no passava!

Vinga Dome! Anims per les queixes i pel blog! Molt xulo, i ja et linko...